2014. december 20., szombat

Családi programok a téli szünetre

"Anyaaa, mikor vesszük elő a szánkót?"- kérdezi a fiam, és ezen annyira meglepődöm, mintha azt  kérdezte volna, idén lesz-e ajándék a fa alatt? Az elmúlt napok tavaszias időjárását  és a következő néhány nap előrejelzését látva, kizárhatjuk a havas programokat,
és érdemes a mozik, színházak, kiállítások ajánlatai közül szemezgetnünk. Nagyon színes, gazdag választék várja kicsiket és nagyokat a téli szünetben, sőt, december 31-én délután,  még "kölyökszilvesztert" is találtam a Center Színház repertoárján. 
A nagyjából két hetet átívelő szünidőben, a teljesség igénye nélkül, többek között:  a Bábszínház műsorán Boribon és Annipanni, Misimókus, és Marcipáncica meg az oroszlánság látható.
A Pesti Színházban A dzsungel könyve,  Madách-ban Mary Poppins, és a VUK musical,  a József Attila Színházban Csizmás Kandúr, az Új Színházban Pöttöm Panna, a MÜPA-ban a Diótörő, a Nemzeti Színházban János Vitéz várja a gyerekeket és szüleiket egy közös, ünnepi hangulatú előadás élményével. 

Filmbemutatókból sincs hiány az év utolsó napjaiban, mozira fel: Paddington, egy tündéri angol medve kalandjai az apróbbaknak,  vagy a legújabb Asterix opusz, Az istenek otthona, a francia képregénysorozat kedvelőinek,  és az Éjszaka a múzeumban, amerikai vígjáték harmadik része, A fáraó titka ezúttal a British Múzeum misztikus világába kalauzolja a nézőket.


A terepasztal szerelmesei számára igazi csemege, az Andrássy út 12. alatt novemberben nyílt "Makettváros", ahol az óriási terepasztalon nemcsak Budapest, de Nyugat-Magyarország nevezetességei, sőt Ausztria és Németország egyes  részei is  is megcsodálhatóak kicsiben, a számtalan mozdonyról nem is beszélve! A kiállításra érdemes előre jegyet foglalni, további információk: www.miniversum.hu



És ha már nem találunk több helyet a bejglinek a pocakunkban, akkor élezzük meg a korcsolyákat és csúszkáljunk a város több pontján is található kisebb-nagyobb koripályájákon. A több turnusos gasztronómiai promenád után pedig  semmi sem esik jobban, mint a lilahagymás zsíros kenyér napközis teával, és forralt borral.  Utóbbiból a Bazilika előtti  vásárban tudják kihozni a legtöbbet,  aszalt szilvával és karamelizált cukorral, hmmmmm.......kóstoljátok meg!!
Pápai Ildikó