2015. június 18., csütörtök

EGY ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN

A hét vége időjárása kevésbé a strandolásnak, inkább a kulturális sétáknak, és a múzeumlátogatóknak fog kedvezni.
A Múzeumok Éjszakája, nagy sikerű program idén június 20-án lesz, és nemcsak a főváros, de az ország számos kiállítóterme nyitva tartja kapuit délután 16 órától, éjjel 24 óráig.  (múzeumok listája: www.muzeumokejszakaja.hu)


A MagNet Közösségi Ház már nevében is hordozza vendégszeretetét, és ezúttal jegyet is lehet vásárolni itt, a Múzeumok Éjszakája programra. A gyermekjegy ára 600.-Ft (6-18 év), a felnőtt jegy ára: 1.500,- Ft-ba kerül, és minden jegyvásárló ajándék könyvet választhat. Aki még nem járt itt, feltétlenül nézzen be szombaton, mert kicsiknek és nagyoknak is kínálnak programokat nemcsak a varázslatosan szép belső udvarban, de az épület előtt kialakított kertben is. A nap mottója: "Átalakulás - hernyótól a pillangóig!"
Cím: VI., Andrássy út 98. (www.magnethaz.hu)

A gyerekeket a Csodák Palotája várja kibővült programmal június 20-án: 
-lesznek játékos feladványok, matematikai rejtvények
-rendhagyó kémiai kísérletek, ahogy még sosem láttuk
-megtudhatjuk, hogyan működik a GPS
-23.30-tól pedig látványos kültéri bemutató a Campona 
parkolójában.  A Csodák Palotája nemcsak egy kiállítás, de 1700nm-es játszóház is.Cím: XXII.,  Nagytétényi út 37-43.


Érdemes ellátogatni a belváros szívében található Földalatti Vasúti Múzeumba is, ahol buszos időutazással várják a nézelődőket, fotók, makettek mutatják be,  milyen volt Budapest közlekedése a századfordulón. Nyitva tartás június 20-án 18-24 óráig. Cím: Budapest, Deák tér, aluljáró