2016. április 29., péntek

ANYANAP FELTURBÓZVA

"Májusban igazán szépek a nők!" -énekli Geszti Péter legújabb dalában, és vitathatatlanul igaza van. Ez a hónap már a nyár előszobája, és az áprilisi zimankó után alig várjuk, hogy átjárjon bennünket a napsütés. Ebben a várakozással teli állapotban ünnepeljük  idén is az Édesanyákat! 
Miközben azon tűnődöm, mivel lephetném meg én az anyukámat vasárnap, felsejlik bennem egy igazi, semmittevős, hedonista anyanap, amikor rábízom magam a családom kreativitására. Elképzelem, hogy reggel abszolút magamtól ébredek, és nem egy rajzfilmfigura idegborzoló karattyolására, és  amikor álmosan kicsoszogok a konyhába, már ott ülnek felöltözve, és szélesen vigyorogva egyszerre mondják:  -Anya, kész a reggeli, öltözz, sminkelj, mert az Andrássy út 68-ban már lefőzték a kávét! - amikor megérkezünk az Ecocafé otthonos belső terébe, az erős kávéillattól felderül a lelkem. Biofinomságok, különleges saláták, több mint 20 féle szálas tea, és biokávé közül választhatok reggelit magamnak. 

A vasárnap reggel 8 órától nyitvatartó Ecocafé a hét minden napján, este 20 óráig várja a kiadós reggelik és ebédek híveit.
Budapest, 1062 Andrássy út 68.
Miután minden falatot kiélvezve elfogyasztottam az extra szendvicsemet, ők csak annyit mondanak, - És most a lábaid előtt fog heverni az egész város!- és meg sem állunk a Hármashatár-hegy legújabb látványosságáig, a nemrégiben átadott kilátóhoz, amely 8 méter magas, fából készült, és gömb alakú. Tetejéről tiszta időben valóban festői látvány tárul elénk.

Mivel a jó levegőtől kissé megéheztünk, már a Jászai Mari tér környékén járunk és a város legújabb "street food" különlegességét a "Gömbit" fogjuk megkóstolni. A túró és trappista alapú labdákat különböző szószokkal, praktikus csomagolásban kínálják, menet közben is lehet falatozni.
Miután megebédeltünk, a fiúk újabb alternatívákat kínálnak a nap további eltöltéséhez. A listán szerepel a Tabán Fesztivál,  a hazai popzene emblematikus szereplőivel,  a Városligeti Napozórét, ahol gyerekprogramok, operett, musical, és dumaszínházi előadásokkal is várják a családokat, de akár választhatok mozit is.
Utóbbi mellett döntök, mert egy autista kamasz anyukájaként nyitott vagyok mindenre, ami a fogyatékkal élők és a többségi társadalom között hidat szeretne ácsolni. Till Attila legújabb filmje, - a kritikák szerint - bebizonyítja, hogy egy "kerekesszékes" film lehet egyszerre humoros, megható, akciódús, és tovább gondolásra méltó. 

A mozi után szótlanul ülünk be az autóba. Azt nem tudom, mi járhat a fiúk fejében, de én végtelenül hálás vagyok ezért a közösen eltöltött napért! 
Anyának lenni mindennap különleges élményt jelent, de ez a mai,  igazi anyanap volt, extrákkal!!
Kedves Édesanyák!
Nem mindennapi, felturbózott Anyák napját  kívánok mindenkinek szeretettel!
Pápai Ildikó
életvezetési tréner