2016. december 13., kedd

"CSINÁLD MAGAD" KARÁCSONY

Minden évben eljön a nap, amikor szembesülünk a ténnyel, sejtelmünk sincs, mivel ajándékozhatnánk meg szeretteinket, barátainkat. Az újságok hasábjain arra buzdítanak bennünket, hogy kerüljük a megszokott kliséket, és készítsünk személyre szabott ajándékokat, hiszen sokkal többet árul el rólunk és a megajándékozott kapcsolatáról, nem beszélve az alkotás közben érzett örömről. 

Vitathatatlanul fantáziadúsabb bármi, amit saját kezűleg hozunk létre, mint a sokadik testápoló és borotvahab, "ami mehet a többihez" - mint a reklámszlogen is mondja.
Egyetlen nehézsége lehet az alkotómunkának, ha végképp semmi ötletünk nincs. Na, ilyenkor jöhet a "befőttesüveg ajándék". A nyári befőzésből biztosan maradt még néhány, és megtölteni azokat csokival, cukorkával, esetleg egy muffin elkészítésének hozzávalóival, majd felcímkézni, gyerekjáték.

A legszebb ajándék, amit adhatunk, az időnk.  Ha egész évben figyeltünk  szeretteinkre, akkor nagyjából tudjuk, mivel szerezhetnénk valóban örömet nekik. Egyetlen embert ismerek, aki folyton jegyzeteli családtagjai elszólásait, hogy majd ebből "puskázva" tegyen valamit a fa alá. Ha nem vagyunk ilyen szorgalmasak, akkor sem kell kétségbe esni, mert ünnepek előtt egy héttel is lehet ajándékot készíteni, nem kell hozzá más csak némi csoki és kiskanál. 

Van, aki minden évben új ruhába öltözteti a karácsonyfáját, így biztosan örülne egy szépen csillogó dísznek is, ehhez sem kell boltba szaladni,  hiszen az otthoni  elfekvő készletekből különleges, egyedi darabokat lehet készíteni:

És ha annyira elúszott velünk az év vége, hogy se időnk, se ötletünk nem jutott az ajándékozásra, akkor vegyünk elő  papírt, és filctollat, írjunk egy "kupont", amit a megajándékozott kizárólag a társaságunkban válthat be egy olyan közös programra, ahol együtt lehetünk, együtt örülhetünk annak, hogy adni öröm, kapni jó!

további hasznos ötletek:
www.karacsonyitipp.com
www.erezdmagadjol.hu
www.recept.paradicsom.info

Pápai Ildikó
életvezetési tréner