2017. június 15., csütörtök

RÁNK TÖRTE AZ AJTÓT: MEGÉRKEZETT A VAKÁCIÓ!!

Hivatalosan is véget ért a 2016/17-es tanév, a napokban 1 millió 200 ezer diák kezdi meg itthon a jól megérdemelt 2,5 hónapos nyári pihenést. Az elmúlt évekhez képest több szász gyermek tölti majd különböző táborokban a vakáció egy részét, de egyre több olyan hely nyílik a főváros és vonzáskörzetében, ahol az egész család kikapcsolódhat.  Tengerpartunk ugyan még nincs, de mediterrán strandon  érezhetjük magunkat, már egy órányira a fővárostól, mert az egykor tiltott fürdőhely, a budakalászi Lupa tó ámulatba ejtően új arculatot kapott. Van itt süppedő homok, pálmafák, baldachinos pihenőágyak, és megszámlálhatatlan sportolási lehetőség. A napijegy 1000-3000,-Ft között váltható, fürdeni sötétedés után már nem lehet, de sétálni, vacsorázni egy hangulatos teraszon akár éjfélig is.
2011 Budakalász, Tó u. 1. www.lupato.hu



A Fővárosi Állatkert egész évben remek program, de a közelmúltban megnyílt Lepkeházban most olyan ritkaságokat lehet látni, mint az ún. "bábszekrény", amelyben a trópusi országokból ide utaztatott lepkebábok függnek. A szekrényekből folyamatosan kelnek ki a kifejlett lepkék, és a háromszáznál is több fajta, színes pillangó látványa ámulatba ejtő.www.zoobudapest.com



A város legszebb "vetítőtermében" mozizhatunk egész nyáron, a Várkert Bazárban, és még pop-corn is kapható!
2017 június 14-augusztus 30-ig minden szerdán 21.30-tól!



Sokunk megunhatatlan gyerekkori kedvence Lúdas Matyi, akinek története ezúttal a Nemzeti Lovas Színház előadásában látható. Kaland, humor, zene, és lovak nyújtanak felejthetetlen élményt a Kincsem Park-ban.
2017. június 17-és 18-án, 19 órától
www.nemzetilovasszinhaz.hu



A Budavári Sörfesztivál hagyományait megtartva, az idei rendezvény a belvárosba költözött, és négy napon át kínálja import, klasszikus és új hullámos söreit , melyekhez street food különlegességek közül is válogathatunk.
A rendezvény ingyenes, de fesztiválpoharat "váltani" kell!
Belvárosi Sörfesztivál
2017. június 15-18-ig, 1054 Budapest, Szabadság tér 
www.welovebudapest.com



Kellemes kikapcsolódást!!