2017. augusztus 17., csütörtök

KENYÉR, BOR, ORSZÁGTORTA ÉS TÜZIJÁTÉK!

Augusztus lassan a végére jár, de még korántsem kell búcsúztatni a nyarat, mert országszerte számos fesztivál, köztük a Szent István naphoz kötődő ünnepségek várják a látogatókat!
Az ország legnagyobb, és ma már nemzetközivé cseperedett fesztiválja a  Mesterségek Ünnepe, több mint 800 hazai, és több külföldi hagyományőrző kézműves munkáját vonultatja fel. Az idei fő téma a hímzés. A jól ismert vásári kavalkád mellett gyerekprogramok, koncertek és gasztronómiai élmények színesítik a több napos rendezvényt.
2017. 08.17-20. Budai Vár, Szent György tér 2.

Budapesten lassan kultikussá válnak a különleges piacok és vásárok, ahol szinte mindent lehet venni. A "düreres" az egyik legismertebb Gardrób Vásár, ahová elviheted megunt, de jó állapotú cuccaidat is. A feltételekről tájékozódj a Dürer Kert honlapján.
2017. augusztus 19. Budapest, 1146 Ajtósi Dürer sor 19-21.

A Szent István napi ünnepségek keretében már hagyomány, hogy bemutatják az ország tortáját, idén a Habos mogyorót és a Pöttyös Pannit,  az új kenyeret, és a Kárpát-medence minden tájáról érkező gasztronómiai különlegességeket, a Magyar Ízek Utcáján. 

2017. augusztus 19-20. Várkert Bazár és Szilágyi Dezső tér között 10-16 óráig


Országszerte tűzijátékkal készülnek államalapításunk ünnepére, és hogy hol, mikor kezdődnek az esti programok, azt www.programturizmus.hu oldalon követhetjük nyomon!



Szép hétvégét!!