2018. augusztus 16., csütörtök

PROGRAM PROMENÁD HÉTVÉGÉRE!

Hihetetlen, de igaz, nyár végéhez közeledünk, bár ez a hónap nem fukarkodik a jobbnál-jobb programokkal,  itt van mindjárt a Mesterségek Ünnepe, amit idén 32. alkalommal rendeznek meg! A Budavári Palota gyönyörű környezetében a hajdani vásárok hangulatát idézi közel 1000 kézműves mester, a népi játszóházak, a gasztronómiai sátrak és a színpadi előadások is! A népművészeti fesztiválon minden korosztály megtalálja a neki valót, legyen az fajáték, kézműves ékszer vagy csülkös káposzta!
Augusztus 17-20. Budavári Palota
mestersegekunnepe.hu



Betyáros hétvége vár ránk a Szentendrei Skanzenben, ahol hagyományőrző foglalkozásokkal, izgalmas nyomozás közben  ismerkedhetünk a hajdani betyárok életével, akik egyszerű bűnözőkből a szegények megmentőivé váltak! A betyárok kitűnő lovasok is voltak, ebből is kapnak ízelítőt a látogatók a szabadtéri programok során!
Augusztus 18-19-20-án, 9-18 óráig
skanzen.hu



Az Európai Kerti Vasutak Találkozója az egyik legvidámabb program a Vasúttörténeti Parkban! A hétvégén szlovén, osztrák és horvát kiállítók dízel, elektromos, és gőzmozdonyainak kicsinyített másai zakatolnak az apró sínpályákon alagutak és kerti tavacskák között, sőt utasokat is szállítanak!!
Augusztus 18-19. 10-19 óráig
vasuttortenetipark.hu




Az államalapítás ünnepe idén háromnapossá nőtte ki magát Budapesten. A főváros szívében többek között  légi- és víziparádé, a Várkert bazárban magyar ízek utcája, az ország tortájának a Komáromi Kisleánynak bemutatása, a Gellért-szobornál koncertek várják a családokat, este 21 órától pedig az elmaradhatatlan tűzijáték, amit 3 uszályról és a Lánchídról fognak idén a levegőbe röpíteni!
Részletes programokat lásd itt:
varkertbazar.hu
todobudapest.com
welovebudapest.com



Kellemes szórakozást!!