2015. április 30., csütörtök

RENESZÁNSZ KERT BUDAPESTEN

A világörökség részét képező Várkert Bazár megnyitásával egy csodálatos reneszánsz kertet kapott a főváros. A több mint 5000 négyzetméteres kert építője, Steffler István táj-és kertépítész arra törekedett, hogy a kert minden évszakban izgalmas élményt nyújtson. Az újjáépített terület azonban nemcsak látványában lett gazdagabb, de számos kulturális rendezvénynek is otthont ad. 


Galériájában az életöröm festőjének nevezett, a XX.század egyik legjelentősebb képzőművészének, Csók Istvánnak alkotásaiból látható kiállítás, a művész születésének 150.évfordulójára rendezett tárlaton. Megtekinthető 2015. július 5-ig.

Az idei május 1-e nagy durranása, a Nagy Futam, ahol több neves, hazai sztárral légiparádét élvezhetünk, és a délutáni Street Parade vendégei többek között a Forma 1. a NASCAR, és magyar pilótákkal találkozhatnak a levegő és a száguldás rajongói. 

A régi idők hangulatát idézi május 1-én délután a Tabán Fesztivál, ahol Takáts Tamás, Török Ádám és az új Mini, a Beatrice és Edda koncert lesz hallható délutántól késő estig.

Kellemes időtöltést!!