2015. június 25., csütörtök

MENJÜNK VÁCRA FESZTIVÁLRA

Egy váci barátunk tudja, hogy Ákos koncertre bárhová elmegyek, így tegnap azzal hívott fel, hogy  az "Igazán turné" állomásaként a váci Dunaparton lép fel Ákos.  A V4 néven elkeresztelt fesztivál azonban már június 21-én elkezdődött, és azóta a színházé és a zenéé a főszerep Vácott. Cseh, szlovák, ukrán és magyar társulatok darabjait, és több ismert hazai zenekar koncertjét láthatta és látja a hét végén, aki jegyet vált. 2015. június 26-án, 21 órától Anna and the Barbies, és június 27-én, 21 órától Ákost láthatják a rajongók.  www.v4fest.euBudapest nyáron a fesztiválok városa mondhatnánk, hiszen a Budapest Essentials idén is fesztiválhelyszínné változtatja az egész várost 4 napra.  A fesztivál fő helyszíne a Margitsziget, de lesznek programok többek között a Fővárosi Nagycirkuszban, a Vasúttörténeti Parkban, a Széchenyi Fürdőben, és a Várkert Bazárban. A rendezvény sajátossága, hogy a koncertek mellett a város több kulturális ínyencségét is felfedezhetik a résztvevők egy karszalaggal. 
www.budapestessentials.com


Aki gasztronómiai élvezeteket keresne, annak sem kell messzire menni, mert a 8. Budapesti Cseh Sörfesztiválon Csehország legkiválóbb söreit kóstolhatja meg, és a kínálatból természetesen  a cseh ételkülönlegességek sem maradhatnak ki. Helyszín: V., Szabadság tér június 24-július 5-ig!
www.csehsornapok.hu

Hét végéig még nyitva a Generali Gyereksziget is a Hajógyári szigeten, ahol cirkuszparádé, mesés-lovasudvar, manóvilág, az Apacuka, Gubás Gabi, a Biomese, és a MintaPinty produkciója, és sok más izgalmas program és tevékenység várja a családokat.  www.sziget.hu/gyereksziget/programok