2015. július 17., péntek

HOL FAGYIZZUNK KÁNIKULÁBAN??

Tulajdonképpen bárhol, ahol szeretnénk lehűteni párolgó testünket, és az utóbbi időben szinte már minden cukrászda és fagyizó legalább tízféle választékkal csábítja a hideg élvezetre vágyókat. Ha mégis unnád már a klasszikus csoki-vaníliát, és édességből is a cukormentes fagyira szavazol, akkor létezik néhány olyan hely, ahol szinte
fagylalt-menyországban érezheted magad. 
A teljesség igénye nélkül íme néhány olyan sziget, ahol a városi hőségben kötelező lehorgonyozni:

MAMO-GELATO 
Itt 24 fajta íz várja a betérőket mindennap, és a hely külön cukisága, hogy ha elvesznél a bőség zavarában, akkor kiskanállal mindent megkóstolhatsz, mielőtt választanál. Találsz még itt cukor, laktóz-és gluténmentes fagyit is!!!
Bp., IX., Ráday u.24.


LEVENDULA FAGYIZÓ
Ami nemcsak nevében használja a gyógynövényt, de számtalan ízkombinációnak részeként is. Kínálnak itt bazsalikomos citromot, mentás málnát, Tihany Camambert, de a levendulás feketecsokoládé fagyi igazi promenád a gyönyörbe. Én ezért járok oda! Minden ízből van cukormentes változat is!
Budapesten már 5 helyen!!!


ERDŐS ÉS FIAI CUKRÁSZDA
Egy átlagos lakótelep sarokházának aljában található, egy átlagon felüli cukrászda. Ehetünk itt isteni sárgabarack fagyit, vaníliás karika, pilóta-és oreo keksz alapú nyalánkságokat, és ha ez még nem volna elég, akkor az ínyenceknek  tökmagfagyi, kapros-túrós, férfiaknak Aperol Spitz és Irsai Olivér ízvilágú is, ami Erdős Norbert cukrász saját fejlesztése.
Megéri felülni a négyes metróra és elsuhanni Kelenföldre!
Bp., XI., Etele tér 3.