2016. május 12., csütörtök

MIÉNK A VÁR! - PÜNKÖSDI VIGASSÁGOK HÉTVÉGÉN

Aki nem valamelyik hazai wellness szálloda kényelmét választja a hétvégére, annak sem kell otthon ülnie, mert számtalan pünkösdi program várja lelkes közönségét. 
Miénk a vár! - címmel a Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban az eddigi évekhez hasonlóan ismét a régi hagyományok, a történelem, a kalandok kerülnek középpontba. Lesz viselet-és fegyverbemutató, íjászverseny, lovagi játékok, zene, tánc, bábszíház, a múzeumban pedig történelmi kiállítások, játék-és babakiállítással várják a látogatókat 2016. május 14-16. között
www.mienkavar.hu


Pünkösdi királyság! - és királyválasztás is lesz a Tabán családi napján május 16-án! Egész napos, ingyenes programokat kínálnak a Tabán Parkban, a Mesemúzeumban, és a Meseműhelyben!
Cím: Tabán park, Mesemúzeum: I., Döbrentei u. 15. Meseműhely: I., Döbrentei u. 9.
www.budapest.utisugo.hu


Halat-vadat, s mi jó falat! -mondhatnánk az idei  Gourmet Fesztiválon, mert az éttermek kínálatában most a hal-és vadételek lesznek terítéken a Millenárison, május 12-15. között, de borászatok és desszertműhelyek termékeivel is találkozhatnak a látogatók!


Az Artmozik éjszakája is hagyománnyá vált Budapesten, így május 13-án egy karszalaggal lehet az esti vetítéseket megtekinteni a Puskin, Művész, Toldi, Tabán és Kino Café mozikban!!

Ne feledkezzünk meg  a magyar tengerről sem, ahol ezen a hétvégén több település is "szezonnyitó" fesztivállal készül, közöttük Siófok is. Május 13-16. között a belvárosban vásárok, koncertek, gyerekprogramok várják a "Balatonimádókat" még rossz idő esetén is!!