2016. október 27., csütörtök

NYAKUNKON AZ ŐSZI SZÜNET!

A közösségi oldalon az utóbbi időben sokszor megjelenik egy figyelmeztető fotó, nevezetesen: Magyarországon nincs Halloween, nálunk Mindenszentek van!  Mielőtt belebonyolódnék annak taglalásába, hogy egyik sem zárja ki a másikat, és az őszi szünetet miért ne lehetne egy közös, családi "tökfaragós", "tökfesztiválozós" hétvégével kezdeni, majd kegyelettel megemlékezni szeretteinkről, inkább nézzük meg, mivel lehetne gyermekeinket kicsalogatni a meleg szoba, virtuális kényelméből:

Több éve nagyon népszerű az Állatkerti Halloween, hiszen az őszi szünet minden egyes napján izgalmas programokkal várják a gyerekeket. 14 év alatt a belépés ingyenes! A részletes programot itt találjátok:  www.zoobudapest.com



Fazekas Mihály máig rajongott művét, a Lúdas Matyit senkinek sem kell bemutatni. Az író, botanikus születésének 250. évfordulójára a Fővárosi Nagycirkusz újragondolta a történetet, és a népmesei alapokra artistamutatványokat, állatszámokat, zenés-táncos-és költői elemeket fűzött. 
A Lúdas Matyi a cirkuszban, egy összművészeti produkció, ami jó eséllyel fogja elnyerni minden generáció tetszését. További információk: www.fnc.hu



Óvodás- és kisiskolás gyerekeinket könnyebben rávehetjük házon kívüli kalandozásokra, de kiskamasz vagy idősebb csemetéink számára valami "ütősebb" ajánlattal kell készülni. Ha "piros pontot" akarunk szerezni náluk, akkor vigyük el őket egy valósághű, élő kalandjátékra.  
Locked Escape Game Budapest, több mint egy szabadulós szoba. Öt, tematikus játék közül lehet választani, melyekben a logikai és ügyességi feladatok mellett a közös, vidám, izgalmakkal teli együttlét a cél! 
Időpontot bejelentkezésre adnak:www.locked.hu



Aki már próbálta, idén sem fogja kihagyni, és beszerzi a faragni való idényzöldséget, hogy október 29-én, teljes pompájában megmutassa a Hősök terén. Az idei Töklámpás Fesztivál most több lesz, mint Halloween tökök felvonulása, mert a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy a műalkotás mellett vigyenek magukkal néhány konzervet, tartós élelmiszert, amelyet a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára fognak eljuttatni.  A fesztivál és a gyűjtés ideje:
2016. október 29. 19-21.00 óráig! Hősök tere
www.toklampasfesztival.hu

További programokért nézz rá:
www.programturizmus.hu/kategoria-csalad-gyerek
Szép időt, tartalmas, családi programokat kíván, a 
Mikuszi csapata!