2018. március 22., csütörtök

HASZNÁLD AZ AGYAD GYÓGYÍTÁSRA!

"Az vagy, amit gondolsz magadról!"- halljuk gyakran a kifejezést, mégis bizonyos, önszabotáló gondolatokat évekig dédelgetünk magunkban, egészen addig, amíg egy testi betegség formájában durván szembesülünk velük. 
Az ismert, orosz bioenergetikus, Serghei Nikolecivi Lazarev a közelmúltban arról beszélt, hogy a betegségek gyógyításának kulcsát a tudatalattiban kell keresni, amely egyfajta ajtóként funkcionál, amelyen a betegségek vagy be tudnak hatolni vagy kint rekednek.


Tudatalattinak vagy tudattalannak a pszichénknek azt a részét nevezzük, amely éber állapotban nem érhető el közvetlenül. Elképzelhetjük olyan belső, tárolólemezként, amelyen mindent elmentünk, amit valaha gondoltunk, mondtunk, éreztünk. 
A tudatalatti jóval fejlettebb
Az agyunk tudatos részébe kb. 193-225km/órával  haladnak az impulzusok, a tudattalan részben több mint 160 000 km/órával, ami nagyjából nyolcszázszor gyorsabb!! 
Ez azt jelenti, hogy cselekedeteink több mint 95 százaléka a tudatalattinkból fakad. Vagyis amikor úgy gondoljuk, hogy tudatos döntést hozunk, a tudatalattink akkor is másodpercekkel a tett impulzusa előtt már eldöntötte, mit fogunk csinálni.


Agyunk "tudatalatti" része felelős azért is, hogy minden, amit rendszeresen csinálunk, automatikussá váljon. Ha ez nem így lenne, minden egyes nap újra meg kellene tanulnunk, hogyan kell járni, kávét főzni, autót vezetni. De, nemcsak praktikus  tetteinket, de a gondolataink egy részét is a tudatalatti programozza, ezért az olyan negatív impulzusok, mint pl:
"sose fogok lefogyni", "semmi sem sikerül", olyan mélyen beleívódnak a tudatalattinkba, hogy évek kellenek az átprogramozásukhoz.
Hipnózis és/vagy meditáció?
A hipnózis egy módosult tudatállapot, amit mindenki megtapasztalt már pl. elalvás előtt, nappali álmodozás, relaxáció közben. Mégis mi  különbözteti meg a meditációtól?
A meditációt inkább ellazulásra, pihenésre, a belső  nyugalom megteremtésére használjuk, míg a hipnózissal (elalvás-ébrenlét közötti állapot) bizonyos kórképek is,  pl. stressz, önértékelési problémák, pánikbetegség) eredményesen kezelhetők. 

Csináld otthon
Az önhipnózis egyszerű módszer, könnyen megtanulható.  Kell hozzá egy hangfelvétel, amit Te magad is rögzíthetsz, meditatív zenével a háttérben, és legalább 20 perc háborítatlan nyugalom. Ha szakember irányításával merülnél le inkább a tudattalanod mélységéibe, akkor készen is vásárolhatsz ilyen lemezeket. www.hipnoziscentrum.hu
A hipnózis egy természetes állapot, lényege tulajdonképpen az, hogy régi, letapadt gondolatmintáktól megváljunk, és helyet csináljunk  elménkben az újnak!

forrás: www.hypnobirthing.hu
www.astronet.hu
Természetgyógyáz magazin

Pápai Ildikó
életvezetési tréner