2014. november 22., szombat

Van aki forrón szereti..


Mármint  a forró csokit, amiről szinte mindenki őriz valamilyen kedves ízélményt még gyerekkorából. Emlékszem, amikor édesanyám bátyja, az NSZK-ból hozott nekünk Nutellát és belga csokiból készült, forró csokiport, a nyolcvanas évek elején,...hmmmm,...mennyei ízorgiák voltak. Akkoriban senkinek nem hittem volna el, hogy egyszer itthon is hozzájuthatok majd, de az még legmerészebb álmaimat is felülmúlta, hogy a budapesti belváros szinte promenád a forrócsoki birodalomba. Ennek felismerését is annak a szerda délutáni lyukasórámnak köszönhetem, amikor a gyerek angolon van. Nézzük, mit lehet kihozni a sűrű, krémes, testet-lelket melengető italból:
Jártál már kutyabarát cukrászdában? Én addig a napig nem, de kutya nélkül is szívesen maradtam. Mert a kézműves torták, és a szinte pudingszerű, belga csokiból főzött, sűrű ital látványa lebetonozott.  La Mimosa,  XIII., Radnóti Miklós u. 43.

A forró csoki újragondolása, és felturbózása elszánt cukorfalóknak, ahol a tejszínhabra kérhetsz pillecukrot, és a bögrédbe hajlított nyalókát is. Végkimerült diákoknak vizsga előtt és után melegen ajánlott! Ahoy! Csokoládé-és Limonádé bár, V., Papnövelde u. 3. 
És akinek még ez sem elég, mert kéjesen alászállna a hedonizmus sötét bugyraiba, annak a fügés, epres-borsos, és körtés-csilis, tömény csokoládés, tejszínhabban kanál megállós verziókat ajánlom az Azték Choxolat boltjában, V., Cukor u. 1.  
Ja, és a fent említett élménykombinátokban süteményvariációk is kaphatók. 
Kell ennél több novemberben?
Pápai Ildikó