2014. december 22., hétfő

Minden nap Karácsony!

November végén készítettem egy listát, hogy december 24-hez közeledve, miként osszam be az időmet a készülődésre. Ma, december 22-én úgy érzem, a megtervezettnek hitt fázisok el- és kicsúsztak a kezemből, valami láthatatlan erő megint összekuszálta a szálakat, van még néhány köröm holnapra,
plusz a fa! "Ti már 23-án felállítjátok a fát, miért?"-kérdezik az ismerősök, és ennek nagyon egyszerű a magyarázata: hogy minél előbb és tovább élvezhessük a Karácsonyt!! Sajátos szokásunk azzal kezdődött, hogy Gergő még baba volt, este korán aludt, és reggel túl korán kelt, vagyis lehetetlen volt a mi alvás ciklusunkat az övéhez igazítani. Szóval éjjel fa díszítés, futás aludni, reggel hétkor angyalkázás, játék és evés végkimerülésig. Ki mondja, hogy ez nem jó móka? Amikor a gyerek már tudott beszélni, egy esti csillagszóró gyújtás után azt mondta: "Ana, letyen minden nap Kalácony!"
Néhány évvel később, Müller Péter íróval készített karácsonyi interjúm során megkérdeztem, átmenthető- e az ünnep csodája a hétköznapokra? 
A spirituális irodalom hazai mesterének válaszát sosem felejtem el, és szeretném megosztani veletek, íme:
 " Abban az esetben, ha Karácsonykor valóban megszületik a fény a lelkünkben, akkor annak tartania kell. Ne egy vakuvillanás legyen. Krisztus, amikor a keresztet vitte azt mondta: "..az én igám könnyű..." És ha valaki szépen él, akkor annak minden nap Karácsony!"


Kedves Olvasók, kedves anyák, apák, nagymamák és nagypapák! Müller Péter soraival kívánunk Önöknek Áldott, Békés Ünnepet és Egészségben, Örömökben Gazdag Új Esztendőt! 
a Mikuszi Suli vezetője, és minden oktatója, szakértője nevében: Pápai Ildikó