2015. február 24., kedd

Nyakunkon a nyári táborozás

Ahogy Ildikó írta a közelmúltban, tényleg vészesen közeleg a táborszezon, pedig hol van még. Akik előrelátóak vagy csak élelmesek, már nekiláttak a szervezésnek. Ki a megnyugtató nyári menetrend kialakításáért, ki a bezsebelhető kedvezményekért szeret időben nekilátni. Kapom is a kérdések özönét. Mikor lehet már tudni a táborokról valamit?
Bevallom megijedtem kicsit, hogy nem fogok tudni lépést tartani az idővel és igényekkel. De sikerült! Ahogy egy kedves ismerősöm mondaná, gyorsaság nem boszorkányság!
Nekiültem és ripsz ropsz egy hét alatt újra csomagoltam, ráncfelvarrtam, leporoltam és kibővítettem az idei kínálatunkat. Nem csigázlak tovább benneteket, úgyhogy megosztom veletek.

Jöhet a Mikuszi Nyár!



  1. Úszó és sport tábor
Időpontja:    2015. június 15. – augusztus 14.
Helyszín:     Dagály strand
Jellege:        Napközis
Korosztály: 4+ (kivéve ovis hét: 3+)

Klasszikus örökzöld programunk az intenzív úszó és sport táborunk. A napi kétszeri foglalkozáson egyedi játékos módszerrel oktatunk tudásszint szerinti kis létszámú csoport bontásban. Akinek szüksége van egyéni gyakorlásra, hibajavításra, kiemeljük a csoportból és külön igény szerint fejlesztjük. Az úszófoglalkozások közötti szabadidőben, a helyszín nyújtotta élményelemek mellett számos sportfoglalkozást (foci, röpi, kosár, rögbi, petang), kézműves foglalkozást, sorversenyt és fejlesztő játékot szervezünk az élmény és eseménydús táborozás érdekében. Az intenzív programokon túl, a családias légkör és az extra figyelem teszi különlegessé táborunkat.

  1. Úszó – judo tábor
Időpontja:   2015. júli 6-10.
Helyszín:    Dagály strand és Ledényi Judo Klub
Jellege:       Napközis
Korosztály: 5+

Lehetőség nyílik egy újabb sportágba való betekintésre, az önvédelmi technikák alapjainak megismerésére, a már megszokott napközis úszótábor keretei között. Táborunkban délelőtt úszást, délután judo foglalkozást tartunk a gyerekeknek a Ledényi judo iskola közreműködésével. Mindkét foglalkozásban közös a játékos sportbarát szemlélet. Célunk a sokrétűen sportos életszemlélet kialakítása, meg persze a tobzódó energiák levezetése. A foglalkozások közötti időszakban, a már ismert és bevált táboros programjainkat biztosítjuk a srácoknak a változatos időtöltésre.

  1. Kreatív alkotó és szabadidős tábor
Időpontja:   2015. júni 22-26., júli 13-17.
Helyszín:    Dagály strand
Jellege:       Napközis
Korosztály: 7+

Kreatív táborunk egy mozgalmas hetet ígér a sokszínűséget kedvelő, alkotni vágyó gyerekek részére. Fantáziát, ügyességet megmozgató, kreativitást fejlesztő és érzékenyítő programsorozattal várjuk a táborba nevezőket. A hét folyamán több oldalról közelítjük meg az alkotói tevékenységet. Az ismeretszerzésre, gondolkodásra és alkotásra serkentő foglalkozásokkal és programokkal kívánunk színes, élménydús órákat nyújtani a tábor résztvevőinek. Foglalkozásainkat művészek és rutinos pedagógusok, oktatók vezetik. Délelőttönként úszófoglalkozással indul a program a mozgás öröméért, a nap hátralevő részében pedig jöhetnek a kreatív foglalkozások.

Várható program: aquarell festés – rajzolás, kerámiázás CeramiCafeban, kézművezés, drámajáték, körtánc, ételszobrászat, Ability park látogatás, társasjátékozás + torna, úszás

  1. Napközis kalandtábor
Időpontja:   2015. júli 20-24.
Helyszín:    Változó
Jellege:       Napközis
Korosztály: 6+

Táborunk a korábbiaktól eltérően, új kreatív mozgásos és ismeretterjesztő megközelítésből kínál változatos, eseménydús szórakozást a gyerekeknek. A program változó helyszínei, eseményei miatt mozgalmas, erőt próbáló és izgalmas hétnek nézhetnek elébe résztvevői. Unalom kizárva! A hét eseményei között lesz tűzoltós kaland, strandolás, kirándulás, bobozás, erdei olimpia, számháborúzás, kalandparkozás, Ability és Tarzanpark látogatás és sok más, amit fedjen még homály.

  1. Napközis fejlesztőtábor
Időpontja:   2015. júli 6- 10. és 27-31.
Helyszín:    Dagály strand
Jellege:       Napközis
Korosztály: 5+

Ezt az úszós napközis táborunkhoz hasonló, de a fejlesztő programok köré épülő táborunkat azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik tanulási, magatartási, figyelem, beszéd, mozgáskoordinációs zavarral küzdenek. A tábor az intenzív fejlesztésen túl, természetesen a kikapcsolódásról, szórakozásról is szól. Kreatív és sport játékok, kézművezés, margitszigeti kirándulás fogja színesíteni programunkat. A tábor korlátozott létszámú lesz az eredményes munka érdekében.

Fejlesztő foglalkozások:
  • úszás + hrg
  • alapozó + homloklebeny terápia
  • eszközös ügyességfejlesztés
  • terápiás lovaglás

  1. Kockatábor, az interaktív építő hét
Időpontja:   2015. júni 29- júli 3. és aug. 3- 7.
Helyszín:    Mikuszi fejlesztősarok és Dagály strand
Jellege:       Napközis
Korosztály: 6+

Egy hét kreatív építés, játék, izgalom a mindenki által jól ismert és kedvelt színes LEGO kockákkal. Táborunk napi 2x2 óra vezetett foglalkozás keretében, de mégis önálló és kreatív alkotással várja a résztvevőket. Programunk egy felépített készségfejlesztő szisztéma mentén haladva jut el a hét végi nagy alkotáshoz, mely során reméljük, hogy felejthetetlen órákat és élményeket fogunk nyújtani a gyerekeknek. A kockázást, minden nap kiegészít majd valami mozgásos program is, hogy az egészséges egyensúlyt fenntartsuk a test és szellem között. Lesz úszás – strandolás, Tarzanparkozás és sok minden más.
A programot nem más vezeti, mint maga a Kockaember, a HUNLTC LEGO Építő- és Kiállító Klub vezetője és LUG Nagykövete Dorogi András.

  1. Mesterségek tábora
Időpontja:   2015. júni 29- júli 3. és aug. 10-14.
Helyszín:    Változó
Jellege:       Napközis
Korosztály: 6+

A mesterségek tábora egyszerű és nagyszerű. Egy újabb üdítően friss, változatos és élvezetes program, mely egyszerre kíván hasznos időtöltést nyújtani és öt különböző szakmát bemutatni gyerekeknek, gyerek szemmel. Öt nap öt mesterség érdekes és izgalmas oldalát mutatjuk meg a gyerekeknek annak hamisítatlan valójában, kézzelfoghatóan. Célunk nem a hagyományőrzés, hanem a szórakoztatás. Lehet majd melózni, szerelni, alkotni, adni-venni, erőt próbálni. Ki ne szeretné mindezt? Hiszen csupa izgalom, rejtély a felnőttek világa. Hát most belekóstolhat bárki, de fenékig! A nap másik felében visszatérünk majd a gyerekvilágba és jöhet a játék, hancúr és móka. Pihenni ráérünk este is. Nemigaz?

  1. Tornatábor
Időpontja:   2015. augusztus 
Helyszín:    Mikuszi fejlesztősarok
Jellege:       Napközis
Korosztály: 5+

Egy új irányvonal előfutáraként, idén debütál tornatáborunk, ha elnyeri tetszéseteket és érdeklődéseteket. Táborunk játékos, élvezetes, de legfőképpen nagyon mozgásos lesz. A gyerektorna és a verseny torna közötti átmenetet céloznánk meg, ahol az általános testnevelési alapokkal és a sportág alapjaival ismerkedhetnek meg a résztvevők. Természetesen mindez akrobatikus játékokba és sok mókába ágyazva. A napnak azon szakaszában, amikor nem a mozgásé a szerep, akkor kézművezésre, társasozásra, sorversenyekre és egyéb közösségi játékokra lehet számítani.

  1. Vizitúra - családi program
Időpontja:   érdeklődés alapján szervezzük
Helyszín:    Tiszabecs – Vásárosnamény
Jellege:       Vándortábor, 3-4 nap
Korosztály: 6+ (biztos úszástudás esetén)
Utazás:        egyedileg

Pár nap kikapcsolódás, családi lazulás és buli a Tiszán. A hajdani táborok hangulatát megidéző félnomád kempingezős-bográcsozós jellegű vízitúrát szervezünk, sok kiegészítő közösségi programmal. Garantáltan intenzív program, intenzív élményekkel.
Jelentkezés április közepéig!!!


  1. Szlovák paradicsomi túra
Időpontja:   2015. augusztus
Helyszín:    Cingov üdülőtelep
Jellege:       Csillagtúrás, 4 nap
Korosztály: 6+ (szabálykövető magatartás elvárás)
Utazás:       egyedileg

Egy igazi kihívást és kalandot jelentő túraprogram, a gyönyörű és egyedülálló szlovákiai kanyonvidéken. Számos természeti szépség található itt, a jégbarlangtól elkezdve a létrás vízeséses túraútvonalakig bezárólag.
Jelentkezés április közepéigig!!!


További részletek és kedvezmények honlapunkon olvashatók. 
www.mikuszi.hu

Ha felkeltettük érdeklődéseteket, várjuk jelentkezéseteket!