2015. május 21., csütörtök

PÜNKÖSDI PROGRAMOK HOSSZÚ HÉTVÉGÉRE

Pünkösd, a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott ünnep, amelyen a keresztények a Szentlélek kiáradását ünneplik meg. Az ünnephez több népszokás is kapcsolódik Magyarországon. Ezekből  láthatunk két napos ízelítőt, a Skanzenben. Száz aprócska táncossal pünkösdi királyválasztás, királyné-járás, kirakodóvásár, népzene-és néptánc kavalkád, no meg a kisvonat, és a lilahagymás, zsíroskenyér várja a kilátogatókat!
Nyitva: május 24-25. 9-18 óráig, Szentendre, Sztaravodai út


Ha az idő nem lesz hozzánk kegyes, akkor inkább legyünk mindenhol vizesek, és ugorjunk fejest a Rudas Gyógyfürdő medencéibe, ahol éjszakai fürdőzésre várják a vízimádókat, este 10 órától, hajnali 4 óráig!

A Gozsdu bazár és élménypiac ismét a "kincsvadászok" terepe lesz. Kézművesek, iparművészek, dizájnerek és régiségkereskedők portékái között bámészkodhatunk és válogathatunk, május 24-én, vasárnap, 10-19 óráig a nyolcadik kerületi Gozsdu udvarban.


Borús idő esetén pedig feldobhatjuk a hangulatunkat egy kis falatozással is, mégpedig a Gourmet Fesztiválon.Hazai és külföldi séfeket, különleges ízeket ismerhetünk meg május 22-24. között a Millenáris Parkban. A napijegy ára 3.500,- Ft, a teljes hétvégére 7.500,-Ft-ért vásárolhatunk belépőt.

Kellemes hétvégét!