2015. november 5., csütörtök

CSALÁDI PROGRAMOK HÉTVÉGÉRE

Hogy mennyire nem tudjuk, mit rejt magában a főváros nyolcadik kerülete, annak ékes példája a Babilon Center.
Egy olyan egyedülálló tudományos és szórakoztató játszóház, ahol gyerekek és felnőttek játékos, interaktív formában ismerkedhetnek a tudományos élet és a kultúra világával. Egyiptomi kalandok, űrkutatási ismeretek és fizikai kísérletek mellett szülinapi partik tartására is kiválóan alkalmas.
Családi programnak ideális. Nyitva tartás csak hétvégén, szombat-vasárnap 10-15 óráig. 
Budapest, 1081 Kiss József u. 8.
www.babiloncenter.hu

A falmászás hódolóinak sem kell lemondaniuk az edzésekről a hideg ellenére, mert van egy hely, ahol  több mint 1000 négyzetméter mászófelületen kb. 100 féle útvonalon kapaszkodhatunk a magasba, kezdőtől a haladó szintig.
Ilyet még nem láttál, nézz be a Spider Clubba.
Budapest, 1036 Fényes Adolf u. 19-21.
www.spiderclub.hu


Tudtad, hogy Közép-Európa legnagyobb bábszínháza, az Andrássy út egy patinás, 100 évnél idősebb épületében található Budapest Bábszínház? A hatvan éves színházban ma 403 férőhelyes, korszerű színpadtechnikával felszerelt színházterem van, ahol hétvégén akár napi három előadást is tartanak három éves kortól a felnőttkorig. Legnagyobb sikereit Mozart, Bartók, Kodály, Csajkovszkij zeneműveinek bábadaptációi aratják a mai napig is. Foglalj jegyet interneten!
www.budapest-babszinhaz.hu


Különlegesen szép orchideákat és broméliákat csodálhatunk és vásárolhatunk meg az idei Orchidea Kiállításon.
A Magyar Orchidea Társaság most is elhozta legszebb virágait a Vajdahunyad várba, és a kiállítás ékessége egy nagyon ritka virág, a nemes Mastevalliák fajta lesz. Ragyogó, vörös szirmaikkal  sokáig voltak ékei az inkák városát, Machu Pichut körülvevő mezőknek. Az ott élők az isteneknek udvaroltak ezzel a varászlatos virággal. 2015. november 6-8. között mi is megcsodálhatjuk őket.
Budapest, 1146 Vajdahunyad vár
www.programturizmus.hu/ajanlat-orchidea-es bromelia