2016. február 25., csütörtök

ÉDESANYÁK ÖTLETÉBŐL JÁTSZÓTEREK SZÜLETTEK

Egy autista gyermek anyukájaként jól ismerem az érzést, amikor "fejfájást" okoz a gyermekkel játszótérre menni, és az ott található eszközöket "rendeltetésszerűen" használni.
Mozgássérült kicsikkel talán még nagyobb kihívást jelent, a "játszóterezés", annál is inkább, mert hiányoznak a gyerekek számára is könnyen használható eszközök! Tapasztalataikat tovább gondolva  öt édesanya úgy döntött,  hogy változtatnak ezen a helyzeten, és némi "varázslással" olyan játékokat álmodnak meg, amit mozgássérült gyermekek együtt használhatnak egészséges társaikkal. Így született meg a MagikMe elnevezésű vállalkozás!

"Minden huszadik családban találunk egy fogyatékkal élő gyermeket. Az integrált játékok lehetőséget adnak arra, hogy a gyerekek és családjaik megtalálják az együtt játszás, és az együttműködés örömét először a játszótéren, majd az élet más-más területein is."- mondja Harsányi Eszter a MagikMe egyik alapítója.
Az édesanyákat saját játszótéri tapasztalataik ihlették munkára, és az eddig még egyedülálló játékokat a GE Volunteers Grant pályázaton nyert támogatással telepítik Budapesten, Kisvárdán, Hajdúböszörményben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen. Az itthon fejlesztett játékokat 2016. október végéig helyezik ki a GE Fényforrás önkénteseinek segítségével.
A speciális libikókán két fogyatékkal élő gyerek hason fekve, és két egészséges ülő gyermek játszhat együtt!


A Higlight of Hungary díjat, -amelynek célja az értékteremtés, a kreativitás díjazása - 2015-ben  a MagikMe fejlesztőjátékai nyerték! Gratulálunk és köszönjük, hogy segítségükkel újabb lépést tettünk az integráció felé vezető rögös úton. 
Jobb velük a világ!!!

Pápai Ildikó