2016. március 30., szerda

TAVASZI MÉREGTELENÍTÉS-MÉG NEM KÉSŐ!

Akinél a Húsvét előtti böjt elmaradt, -mint az én esetemben -mert nem tudja kitenni magát semmiféle sanyargatásnak, és fogyni sem szeretne, annak a méregtelenítés egy nagyon egyszerű, de annál hasznosabb módját ajánlom:
- testi-lelki felfrissülés gyógyteákkal!

Az időjárás hirtelen változása, a melegfrontok és a téli vitaminhiány fáradékonnyá, kedvetlenné tesz bennünket. Gyógyteákkal a májunkat, a vesénket, bőrünket, legfontosabb méregtelenítő csatornáinkat tisztíthatjuk meg, és bizonyítottan hatnak a kedélyállapotunkra is!

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember szerint a tisztítókúra 4-6 hétig tartson, ilyenkor reggel, éhgyomorra 1 csésze teát kell meginni.

Készíthetünk házilag is tisztító teakeveréket: csalán, aranyvessző, erdei málnalevél és bodzavirág keverékéből.
A csalán rendkívül jó vesetisztító, akár magában fogyasztva is hatásos méregtelenítő, vérképző, vizelethajtó, általános erősítő. Használható reumára, köszvényre, cukorbetegségre, hólyaghurutra, magas vérnyomásra, de enyhíti a gyomor-és bélhurutot is. Van benne C-vitamin, karotinok, ásványi anyagok pl. vas, emiatt vashiányos állapotokban is hatékony.
Az aranyvessző izzasztó, vizelethajtó, vesetisztító. Fájdalomcsillapító hatását nemrég fedezték fel, és az erek rugalmasságát is segíti.
Az erdei málnalevél teája tonizálja az izmokat, ezért minden tisztító kúrának része kell legyen. Csökkenti továbbá a húgysavat, vese-és hólyaghomok ellen is jó. Izzasztó, vérképző, vértisztító, külsőleg gyulladt, pattanásos bőrt is lehet borogatni vele.
A bodza virágából készült tea is rendelkezik a fenti jótékony tulajdonságokkal, de testsúlycsökkentésre is ajánlják, ilyenkor napi 5 csészével kell inni belőle legalább 4 héten át.

Aki nem szívesen kísérletezik otthon, a teakeverékek összeállításával, annak nincs más dolga, mint betérni a
Györgytea mintaboltba, ahol Szabó Gyuri bácsi szinte minden teakeveréke megtalálható, és szakszerű tanácsokkal is ellátnak bennünket.
Címe: Budapest, 1054 Bank u. 4.
www.gyorgytea.hu


Pápai Ildikó
életvezetési tréner