2016. április 5., kedd

SZÜLŐI REFELEXIÓK SOROZATUNK - 5.RÉSZ


"A terápiás célokon túl, Dorka kedvenc sportja lett az úszás!"


Dorka lányom 8 éves, 610 grammal, végtaghiánnyal, csontfejlődési rendellenességgel és légzőszervi problémákkal született a terhesség 28. hetére.
Az orvosok javaslatára az úszást választottuk kezdő sportnak. Nem a sportolás vezérelt minket kezdetben, hanem a víz komplex terápiás hatása, ami egyszerre fejlesztette az izomzatát, keringési- és idegrendszerét. Most már hatodik éve úszik rendszeresen, ami a fejlődési rendellenességeinek hihetetlenül jót tett/tesz!
A Mikuszi suli foglalkozásain mindezt szem előtt tartva hihetetlen rugalmasan, kedvesen, de mégis határozottan foglalkoznak Dorkával korának, és problémáinak teljes figyelembevétele mellett.
Az évek alatt voltak műtétek, betegségek miatti hosszabb kihagyások, melyek hatása sajnos mindig érezhető volt, mert állapota visszaesett. Amint az úszást újra kezdtük, megint javult a tartása és erőnléte. A speciális problémákkal személyre szabottan foglalkoznak és teljes figyelmet szentelnek annak fejlesztésére, amire szükség van.
 Mi személy szerint nagyon sokat köszönhetünk Ancsának, aki nagyon sokáig foglalkozott Dorkával. Szeretném megemlíteni azt is, hogy a szeretetteljes, játékos foglalkozások nagy mértékben hozzájárultak, hogy a terápiás célon túl, máig kedvenc sportjának tartja Dorka az úszást. Mára már remekül úszik, de még mindig Mikuszi tagok vagyunk. 
Végül, de nem utolsó sorban említeném, hogy az orvosok meg vannak elégedve a jelentős javulással.
Mérhetetlen hálával és köszönettel tartozunk a sulinak, mert nélkülük nem tartanánk ott, ahol vagyunk.
Bárkinek bátran, és tiszta szívvel ajánlom őket!

Pataki Eszter
édesanya