2016. április 7., csütörtök

PROGRAMOK HÉTVÉGÉRE - OLD TIMER SHOW, FÜVÉSZKERT, VADASPARK

Ha szeretitek a régi verdákat vagy  város közeli kiruccanást terveztek, akkor íme három program a hétvége kínálatából:

Idén 3. alkalommal látható Old Timer Show a Vasúttörténeti Parkban. A kiállított veterán autók és motorok válogatott példányok, minden darabból csak egy látható. A rendezvényen minden jegyhez Old Timer Show emlékmatricát adnak, és az első ezer látogató csokoládét kap ajándékba. A szervezők gondoskodtak az igazán változatos látnivalókról, így lesz a hétvégén gasztronómia utca, kirakodóvásár és kézműves foglalkozások is. Plusz szolgáltatás idén, hogy a látogatókat "Fesztiválbusz" szállítja a Nyugati Pályaudvarról a parkba oda-és vissza, ingyenesen!!!
A kiállítás nyitva tartása: P:13-18.00, Sz-V: 9-18.00 óráig
www.vasuttortenetipark.hu

Lélegzetelállítóan szép kertbe csöppenünk a VIII. kerület "dzsungelében", ha ellátogatunk az ELTE Botanikus Kertjébe, ismertebb nevén a Füvészkertbe!! Itt olyan növény különlegességek láthatók, mint az óriás tavirózsa, amely egy felnőtt ember súlyát is képes elbírni. A kert múltja az 1700-as évekre nyúlik vissza, valamikor 12.000 fajta növényt tartottak itt, és néhány szeglete ismerős lehet Molnár Ferenc világhírű regényének a Pál utcai fiúk történetéből is.
Különleges természeti  élmény a belvárosban!!
Címe: Budapest, VIII., Illés u. 25.
Nyitva minden nap 9-16.00 óráig.

Ha szép az idő, akkor egész napos kirándulásra is tökéletesen alkalmas a város határában fekvő, közel 30 hektáros Budakeszi Vadaspark.  Itt természetes környezetükben látogathatjuk meg a Kárpát-medencében honos, erdei állatokat. A parkban pihenők, játszóterek, vadles, és 5 pályás kalandpark is található, így remek családi élmény kicsiknek-nagyobbaknak is!
Címe. 2090 Budakeszi 0210/8hrsz.
Nyitva minden nap 9-18.00 óráig.