2016. december 15., csütörtök

"RONDA PULCSI" FUTÁS ÉS FORRALT BOROZÁS HÉTVÉGÉRE

Aki látta Colin Firth rénszarvasos pulcsiját a Bridget Jones trilógia első részében, az sosem felejti el. A közelmúltban bemutatott harmadik részben Colin is rátalál egy fiók mélyén, és nosztalgiával gondol vissza a régi, vidám időkre. Hogy mennyire vicces tud lenni egy ilyen "rondapulcsi", azt most bebizonyíthatja bárki, akinél szintén lapul egy hóemberes, szarvasos, télapós, és futkározhat benne a Margitszigeten.
Nevezési díj nincs, de a pulcsi "kötelező".
Ronda pulcsi futás a Margitszigeten 2016. december 17-én, 15-16 óráig!

Hideg időben nemcsak a pulcsi hasznos, de a forralt borozás is, és ha nem szeretnénk forralt cukrot inni, akkor érdemes elsétálni a város olyan pontjaira, ahol a megszokottól eltérő ízekkel, és minőségi borokkal találkozhatunk. Íme néhány:

Castro Bistro - náluk az aszalt szilvás a nyerő..
1075 Bp. Madách tér 3.  250.-Ft/dl


A Várkert Bazár előtt egy kék-narancs Barkasból nyáron fröccsöt, most almás pités, levendulás fehér, narancsos rozét és csokis vöröset is mérnek.  750.-Ft/3dl 3 150.-Ft az ízesítés

A "Móriczon" a felújított Gombánál egy "Hordóból" mérik a teát, puncsot és többféle forralt bort, szól a zene és érdemes ide találkozót megbeszélni. 500.-Ft/3dl


Már csak néhány nap és elkezdődik a téli szünet,  remek családi program a korcsolyázás, szerencsére egyre több kerületben van már ingyenesen használható jégpálya, ahol csak a korcsolyabérlésért kérnek el alig pár száz forintot.
Terézvárosban lakcímkártyával rendelkezők használhatják a pályát. 1067 Hunyadi tér
Óbudán a Fő téren délelőtt az ovisok, kisiskolásoké a pálya, este nyolcig mindenki számára nyitva.
A "Bálna" 450nm-es pályájának panorámája lenyűgöző, ez a város legnagyobb, ingyenes, nyitott jege.
1093 Fővár tér 11-12. 

Zuglóban a Bosnyák téren még a korcsolyabérlés is ingyenes, a pálya melletti kedves kis házikókban karácsonyi portékákat vásárolhatunk.
Csepelen, a Szent Imre téren is egész nap várják a korizni vágyókat!
Kellemes hétvégét!