2017. február 16., csütörtök

TAVASZVÁRÓ ERDEI SÉTA, KIÁLLÍTÁS ÉS MINDEN MÁS

"Szépet álmodom" - ez a címe annak a kiállításnak, amelyen fogyatékkal élő és daganatos gyermekek műveit,  több mint száz rajzot, festményt és egyéb, kézzel készített alkotást  láthatunk a Nemzeti Galéria 3. emeleti termében. A legfiatalabb alkotó három a legidősebb 17 éves! (A lovas kép Juhász Krisztina rajza)
2017. február 16-25. között , a kiállítás állandó vagy időszaki jeggyel tekinthető meg.www.mng.hu


Családi Nap Királyréten
Királyrét a legszebb börzsönyi túrák kiindulóhelye! Mi is, szinte minden évszakban elvonatozunk oda a Kismarosról induló erdei kisvasúttal. Hétvégén vezetett  sétával győződhetünk meg arról, hogy vajon a februári erdőben készülődik-e már a tavasz? Ennek jár utána a Hiúz Ház csapata, és a közel 1 órás séta után kézműveskedéssel, észtornával várják a családokat.
Részvételi díj 2000.-Ft/család, bejelentkezés: Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont,  tel: 27/585-625
Séta ideje:  2017. 02.18. 14 órától


Aki a gőzhajót szereti....
annak érdemes ellátogatni a Közlekedési Múzeumhoz tartozó Kossuth Múzeumhajóra, mer a 104 éves műemlékhajó az egyetlen, ami eredeti formájában fennmaradt, termes személygőzös Magyarországon! Fedélzetén megismerhetjük a hazai gőzhajózás múltját, relikviáit, legénységét. 
A századforduló gőzhajói c. tárlat INGYENES, megtekinthető minden nap 12-22 óráig a Vigadó téri hajóállomáson.
www.gyermekprogramajánlo.hu


Hot Chocolate Festival
Lassan, de biztosan az utolsó téli hónap végéhez közeledünk, és hogy ne múljon el a tél különleges forró csoki élmény nélkül, ezért utoljára még megkóstolhatjuk a szezon fűszeres, gyümölcsös, magvas, édes-keserű forró italait a belvárosban, 2017. február 16-19. között!!

Kellemes, Tartalmas Hétvégét!