2018. június 7., csütörtök

HOVÁ MENJÜNK HÉTVÉGÉN?

Például a Gödöllői Királyi Kastélyba, ahol néhány éve már, óriási érdeklődés mellett rendezik meg a 
Koronázási Hétvége elnevezésű programot, azt a 2 napos, múltidéző eseményt, amiért a turisták is rajonganak. Gyönyörű királynőnk Sissi és udvartartásának hajdani mindennapjai tűnnek elő  jelmezes életképekben. A látogatók óránként nézhetik végig a "császári keringőt" , de látható "dámalovas" bemutató és a gyerekek is több program közül válogathatnak, például drámapedagógia foglalkozás, bábelőadás, és a lányok öltözhetnek királylánynak is!
2018. június 9-10.   Hat éves kortól 500Ft-os sétálójegy váltható.
kiralyikastely.hu


Ki gondolná, hogy idén 80 éves a Könyvfesztivál!  
1929. május 12-20. között tartották az első ünnep könyvhetet, Supka Géza, a  Literatúra irodalmi folyóirat akkori főszerkesztője javaslatára. 2001-től a könyvhéthez szorosan kapcsolódik a gyermekkönyvek seregszemléje is! A fővárosból indult,  de ma már az ország szinte minden nagyvárosában megrendezik.
2018. június 7-10. Budapest, Vörösmarty tér
A dedikálások megtekinthetők:
lira.hu


Ha eper, akkor Tahitótfalu, ahol idén a
20. Eperfesztivállal, koncertekkel gasztronómiai különlegességekkel várják a családokat és minden az eperről fog szólni. Érdemes kihasználni, mert ez a közkedvelt gyümölcs érési idejének már a végére jár!! A program INGYENES!
2018. június 9-10.

Mennyi a mosolygó gyerekek száma egy négyzetméteren a Gyerekszigeten? Ez is lehetne egy matematikai feladvány első kérdése, mert a sokadik éve működő 
Generali  Gyereksziget mindenre gondolt! Találunk itt bohóciskolát, Kresz-parkot, Minialdi-t, hogy gyerekeink kipróbálhatják az önálló vásárlás élményét, van Artista Tanoda, Babajátszó, és még sok minden más! 
A sziget programjai INGYENESEK!
gyereksziget.hu



Dallamok, Zamatok, Mosolyok! Ez a mottója az 
Etyeki Piknik rendezvénynek, ahol a gasztrosétány mellett a pincék is kitesznek magukért, és kézműves ritkaságokra is bukkanhatunk!
etyekipiknik.hu



Tartalmas kikapcsolódást, szép élményeket!