2020. február 27., csütörtök

MEGHÍVÓ A VÁROSLIGET ARANYKORÁBA

Amikor Budapest legrégibb közparkja kerül szóba, mindenkinek más jut eszébe róla. Dédszüleinknek az egykor pezsgő, kulturális életet, a polgári értékeket szimbolizáló hely, nagyszüleinknek a Vurstli hangulata, nekünk a vidámpark, az állatkert, a "műjég", és ha szerencsénk van, akkor gyermekeink és unokáink is visszakapnak valamit ebből az élményből, de már egy megváltozott,  építészetileg is  új korszakba átlépve.


A Városliget legrégebbi épülete, a volt Olof Palme Ház, amit Pfaff Ferenc, 1885-ben az Országos Általános Kiállításra tervezett, és ami 2017-2019 között átesett egy nagy felújításon, mellyel kívül-belül visszanyerte híres patináját, egyedülálló Zsolnay-díszítése régi pompájában látható.  

Az új nevén Millenium Ház állandó programja a Városliget története című kiállítás, ami 7 állomáson keresztül mutatja be a liget kiemelkedő szerepét Budapest fejlődésében.  Utazhatunk az 1896-ban Európában elsőként átadott földalatti vasúton,  megismerhetjük a századforduló izgalmas, kulturális életét is, és készíthetünk selfit a Hősök terét őrző, Gábriel arkangyallal.


A háztörténeti séták mellett vasárnaponként családi kézműves foglalkozásokat tartanak, belépő díj 1000Ft/fő.
A Millenium Háza kulturális közösségi térré változott, találunk itt élményközpontot, kiállítótermet, pódiumszínpadot, éttermet és kávéházat, és az épület előtti rózsakert is kellemes pihenést ígér.
Budapest, 1146 Olof Palme sétány 1.
milleniumhaza.hu




Szavannák, fekete nők, ó,ó, ó, ó Afrika....
énekelhetjük akár az Afrika Expo standjai között, ahol az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként 20 afrikai országgal, 34 kiállítóval találkozhatunk, és van bazár, kézműves vásár, előadások és fergeteges show-műsorok, minden, ami igazán Afrika!
Hungexpo A pavilon, 201/A stand
2020. február 28-március 01.
afrikaexpo.hu


további programok:
programturizmus.hu
gyermekprogramajanlo.hu