2015. január 29., csütörtök

Hahó, végre hó!

A karácsonyi plusz 14 fokban el sem hittük, hogy egyszer nálunk is megérkezik a hó, és egy szombat reggel előáshatjuk a síléceket a tárolóból. Szezonja van a sízésnek, és már nem kell átlépni a határt, mert hála a megnövekedett igényeknek és a technikai fejlesztéseknek, már itthon is találunk  3 pályát, ahol igazi, alpesi hangulatban hódolhatunk a lesiklásnak.


A Bakony déli részén, Veszprém és Zirc között félúton található az eplényi, Nordica Síaréna. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően kiemelkedő felszereltségű, 32 hóágyú, mágneskártyás beléptető rendszer, 6 lift és 4,5 km pályahossz biztosítja a kikapcsolódást. A kivilágított pályák 21 óráig várják a sízőket.
A bérlet ára: 5.900.-Ft/nap
Mátraszentistván is méltán kedvelt sípark, ami Mátraházától északkeleti irányban található. Egy hangulatos rönkház,(hütte) 70 síző befogadására alkalmas önkiszolgáló étterem is van.  A pályák változatosak, 3,4 km hosszan, tanulásra is alkalmasak, és még szánkózni is lehet! 
A bérlet ára: 5.500.-Ft/nap
Hazánk legmagasabb pontja, az 1014 méteren fekvő Kékestető. Innen indul az ország leghosszabb pályája: 1,8km, és a Mátraháza fölött fekvő Veronika rétnél ér véget. A pálya felső szakaszán 700m tányéros felvonó és 2 tanulólift üzemel. A lesiklópálya végig enyhe lejtésű, kisgyermekes családok számára is ideális. Egy hangulatos, napozóteraszos körbárban pihenhetünk a pálya felső részén, de több étterem is található a közelben. A pályák összes hossza: 3 km.
A bérlet ára: 4.500.-Ft/nap

JÓ SÍZÉST MINDENKINEK!!!