2015. március 24., kedd

A FÖLD ÓRÁJA - 2015. 03.28.


"A Földet nem örökségül kaptuk, hanem gyermekeinktől kölcsönözzük azt." - ugye hallottad már az idézetet?

Szülőként, nagyszülőként gyakran gondolunk arra, hogyan fognak gyermekeink, és unokáink élni 20 vagy akár 50 év múlva ezen a bolygón, amit az utóbbi évtizedekben a végletekig kihasználtunk és beszennyeztünk?



A WWF (World Wide Fund for Nature), a világ legnagyobb civil, természetvédelmi szervezete, több mint 50 éve azért dolgozik, hogy az élet fenntartható legyen a bolygón még 100 év múlva is.  Többek között a Föld biológiai sokféleségéért, az állatfajok megőrzéséért, a környezetszennyezés csökkentéséért, és az erőforrások fenntartható használatáért küzd. A szervezet a világ több mint 100 országában van jelen, Magyarországon 22 éve!
A világ legnagyobb önkéntes akcióját, a Föld óráját azzal a céllal hívta életre, hogy megpróbálja felhívni az emberek, a vállalatok, az intézmények és kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás problémáira.
Minden év márciusának utolsó szombatján este, világszerte lekapcsolják 1 órára a felesleges világítást, és az elektromos készülékeket. 
De ez a kezdeményezés nem csak erre az egyetlen órára szól. 
Üzenete nem más, mint hogy figyeljünk oda jobban az életünkre, használjuk tudatosabban és takarékosabban az energiát a mindennapokban is!
2014-ben világszerte 7000 település, és 162 ország vett részt az akcióban. 
2015. március 28-án, szombaton, 20.30-21.30-ig, mi is gyújtsunk gyertyát a Föld iránti tiszteletünk jelélül!

Pápai Ildikó
életvezetési tréner