2015. november 29., vasárnap

ANGYALI ÜZENETEK ADVENTRE

-Anyaaa, ma meg kell gyújtani a gyertyákat!- hasított bele a gyerek hangja a puha, meleg, vasárnap reggelbe.
 -Hol van a koszorú, vedd elő gyorsan!- agitál tovább, miközben a kávémat kortyolom, és azon tűnődöm, hogy tegnap még havazott, ma pedig ragyog a nap, és megint eltelt egy esztendő.
- Gerikém, nincs gyertyánk, elfelejtettem venni.-hűtöm le a kedélyét, de azonnali javaslatot teszek arra, hogy tegyük fel a tavalyit, persze csak ma, mert holnap hozom az újat. 
- Arról szó sem lehet, vegyél most.- mondja egy körletparancsnok hanghordozásában. Azt már tudom, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen színű gyertyák kerülnek az adventi koszorúkra, de Advent angyalainak legendájáról csak mostanában hallottam. Mit is jelent ez?
A New Age követői szerint, életünket angyalok kísérik végig, ha akarjuk, ha nem. Ha hiszünk bennük, akkor szeretettel, védelemmel, gyógyító energiákkal vesznek  minket körül. Nincs másként Advent idején sem.

A teremtő 4 különleges angyalt küld le a Földre, minden vasárnap egyet, egészen Karácsonyig, akik Advent szent üzenetét hozzák el az embereknek.
Az első vasárnapon egy kék angyal száll alá az égből, üzenete a Hit, Erő, Védelem, megtestesítője Mihály arkangyal.
A második vasárnapon egy bíborpiros angyal érkezik közénk,hogy a Szeretet, a Harmónia,a Tolerancia, a Hála üzenetét hozza. Megtestesítője Samuel arkangyal.
Harmadik Adventkor egy hófehér angyal, Gabriel száll alá, üzenete a Tisztaság, Alázat, Egymás Védelmezése.
Negyedik vasárnap egy püspöklila angyal, Zadkiel érkezik a földi dimenzióba, hogy Karácsonyra elhozza nekünk a kozmikus szeretet, a megbocsátás, a kegyelem üzenetét. 
Ha hiszünk az angyalokban, és miért ne tennénk, akkor négy, az angyalok színével megegyező gyertya gyújtásával vehetjük fel velük a kapcsolatot. 
A 4 gyertya a keresztény kultúrkörben már ősidők óta a
hit-remény-szeretet-öröm szimbóluma. Ha belenézünk a gyertya lángjába, talán bennünk, túlcivilizált, mindenre magyarázatot kereső emberekben is felizzik valami az egymás iránti szeretet, az elfogadás, a megbékélés és az örömre való képesség misztériumából, az esztendő végi őrület idején.

Néhány éve beszélgettem Müllert Péter íróval a Karácsony csodájáról, és úgy fogalmazott, hogy az ünnep igazi jelentése az újjászületés, amikor az ember a sötétségből, az elöregedett évből kilép, és egy új élet bontakozik ki. A belső fényt pedig nem lehet kívülről begyújtani. "Ha belőlem, emberből hiányzik a tűz, nincs az a gyertya, az a mágus, aki a lelkembe fényt tud varázsolni."
Ha elkövetkező vasárnapokon belenézünk a gyertya lángjába, jussanak eszünkbe Müller Péter szavai.


Pápai Ildikó
életvezetési tréner