2015. december 10., csütörtök

AZ ÚJ TÉLI VÍRUS: ADOMÁNYOZÁS!


Két hete, egy kereskedelmi csatorna esti műsorában, az éles nyelvű műsorvezető megkérdezte, -indokolatlanul-sokat foglalkoztatott celebvendégét, hogy szokott-e másokon segíteni? A fiatalember karakánul, már-már büszkén rávágta, hogy nem! - Miért is kellene? 
A Karácsony kiemelt időszak a jótevésre, és az angolszász, nyugat-európai jó példákat követve már nálunk is számtalan lehetőség van a támogatásra: adományozhatsz telefonon, interneten, rádión, telvízion és adoánybolton, de még cipősdobozon keresztül is. A kérdés az, hogy TE, szeretnél-e segíteni?
Ha igen, és biztos akarsz lenni abban,hogy adományod valóban eljut a rászorulókhoz, akkor válaszd a Magyar Vöröskereszt karácsonyi gyűjtési kampányát. A helyi vöröskereszt szervezetek tartós élelmiszereket, tisztító-és tisztálkodó szereket, jó minőségű játékokat, könyveket várnak a felajánlóktól. 2015. december 11-12-én pedig az ország 111 TESCO áruházában lehet tartós élelmiszert felajánlani a vöröskereszt gyűjtőpontjain.

A beérkezett adományokat a szervezet önkéntesei válogatják szét és csomagolják dobozokba, majd rászorultsági alapon osztják szét az ország minden pontján, Karácsony napjáig.

Európában egyedülálló módon, idén 11. alkalommal épült fel a MikulásGyár, az 56-osok terén.  Nemcsak jótékonysági tér, de remek programok is várják a családokat, koripályával, színpaddal, finom ételekkel és italokkal. Ide is hozhatsz: tartós élelmiszert, jó minőségű, tiszta állapotú játékokat, ruhákat, takarókat, amelyekkel szegény sorban élő gyermekek és családok ünnepét teheted boldogabbá.
Talán nem tudtad, de számos önkéntes érkezik hazánkba, kizárólag a mikulásgyári feladatokra pl. Ausztráliából, az USA-ból, és Európa több országából is.


Coca-Cola Karácsonyi Karaván gurul végig az országon 2015. december 20-ig, és 14 város főterén állomásozik egy napig. A vöröskereszt munkatársai, és a helyi polgármesterek 10 rászoruló családot ajándékoznak meg a karaván mellett minden városban, továbbá  önkéntesek várják a helyiek adományait, tartós élelmiszert, játékot, pénzadományt, ami szintén elosztásra kerül.

Természetesen segíthetsz más módon is. Néhány lehetőség a sok közül:
www.adhat.hu www.adomanyozz.hu www.sos.hu
 www.fedelnelkul.hu
A fent említett show-műsor vendége vélhetően még nem esett áldozatul a jótékonykodás vírusának, de bármikor kerülhet olyan helyzetbe, amikor neki lesz szüksége mások segítségére. Hogy önzetlenül, viszonzásra várva vagy csak lelkiismeretünk szavát követve segítünk, tárgyi adománnyal, pénzzel vagy az időnkkel, szinte mindegy.  
"Akinek van, annak erkölcsi kötelessége adni!"-felelte a műsorvezető celebvendége válaszára. 
Sokat emlegetett, elcsépelt mondat...? Lehet.
 Mi, emberek töltjük meg igazi tartalommal!!!

Pápai Ildikó
életvezetési tréner