2016. május 27., péntek

REHAB CRITICAL MASS ÉS EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA MÁJUS 29.

2016. MÁJUS 29. nemcsak Gyermeknap, de néhány éve már a társadalmi felelősségvállalás és szolidaritás napja, így a megszokott gyermeknapi programok helyett, most két nagy rendezvényre hívjuk fel a figyelmet:

REHAB CRITICAL MASS
Harmadik alkalommal rendezik meg vasárnap az RCM felvonulást és családi napot Budapesten, amelynek célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a fogyatékossággal élők társadalmi kirekesztésére! A mozgalom az egészséges társadalommal való összefogást szorgalmazza,  a különböző fogyatékkal élő emberek életminőségének, önállóságának és öngondoskodásának javítására. 
A résztvevők 29-én, 14 órakor indulnak a Clark Ádám térről a Lánchídon keresztül az Erzsébet térre, ahol koncertek, kulturális-és családi programok várják az érdeklődöket!


"Ha nem tudod megmenti a világot, ments meg egy gyermeket!" - így szól az EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA mozgalom jelszava, melynek hazai alapítója Kárász Róbert.
Ma Magyarországon egy kisebb város lakosságának megfelelő gyermek-és fiatalkorú tűnik el otthonról. Míg 2010-ben,
 kb. 11 ezer, 2015-ben már 17 ezer gyermek eltűnését jelentették be.
Az Ezer Lámpás Éjszakája civil kezdeményezés 2011-ben indult útjára azzal a céllal, hogy felhívják a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére. Céljuk, hogy segítséget nyújtsanak az eltűnt fiatalok minél hatékonyabb felkutatására, ezért indították útjára a tejes doboz akciót, (a dobozon eltűnt gyerekek fotóival )aminek segítségével több gyermeket sikerült már megtalálni!

2016. május 29-én, az ország 12 városában, egész napos programok a gyerekekről és a családokról szólnak! Minden helyszínen jótékonysági koncertekkel, sztárfellépőkkel és számtalan vidám meglepetéssel várják a látogatókat! Este pedig 12 helyszínen egyszerre indul útjára 10 ezer világító lufi, az eltűnt gyermekekért!!
www.ezerlampas.hu