2016. június 20., hétfő

EURÓPAI KALANDPARKOK - ÉLMÉNYPROMENÁD AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

A budapesti  vidámpark újra nyitására még sajnos várni kell, de ha igazi kalandparki hangulatra vágyunk, akkor sem kell nagyon messzire utaznunk, csak ide a szomszédba. A Fertő tó és Rust városától néhány kilométerre található Family Park 145 000 négyzetméteren kínál izgalmas, sokszínű kikapcsolódást a legapróbb gyerekektől a felnőttekig egyaránt. 
A burgerlandi vidámparkban négy tematikus rész található: Élményvár, Meseerdő, Falusi gazdaság élő állatokkal, igazi traktorvezetéssel, és a Kalandsziget. A területen vízi csúszdák, éttermek, pihenőhelyek találhatók, és a virágágyások, formára vágott sövények és patakocskák teszik még elragadóbbá a helyet. Hosszú hétvégére a környék biciklivel is bejárható, akár még itthoni szállással is.

www.familypark.at

Ha Olaszországot tervezzük nyaralásunk helyszínéül, semmiképp ne hagyjuk ki a mesés Garda-tó mellett található Gardaland és Aqua Paradise élménykomplexumot, itt minden együtt van a családok szórakoztatására. 

Ülhetünk szárnyas hullámvasúton, felfedezhetünk elveszett kontinenseket, átélhetünk kalóztámadást,  itt van Európa legnagyobb 5D-s mozija, de van akvárium, delfinshow, fókaiskola, medúzamedence, és az év legújabb attrakciója: Panda mester kungfuiskolája.

www.gardaland.it

A párizsi Disneyland látogatottságával vetekszik a németországi Európa Park. Legfőbb látványossága a Monorail EP-Express, amely végighalad a teljes a parkon, bemutatva szinte egész Európát kicsiben. Olaszországtól kezdve Izlandon át megcsodálhatjuk az országokra jellemző egyedi vonásokat. 

Kicsiknek a Meseerdő, tiniknek a Kalandvilág állomáson való kiszállást ajánlják, de Poszeidón vízi hullámvasútja, és az Eurosat világűrhatást keltő gömbje is felejthetetlen élményt ígér!
www.europapark.de
www.utazom.com