2016. július 29., péntek

MÉG MINDIG BALATON - SÁRKÁNYOK, BOROK, SZÍNHÁZ

Egy kereskedelmi rádió reggeli műsorában megkérték a hallgatókat, írják meg sms-ben, hol nyaralnak idén nyáron. Az üzenetek majd' mindegyike a magyar tengert említette. Nem véletlenül. Az utóbbi években a tó és környéke "vérfrissítésen" esett át, és a meglévő, szerethető hagyományok mellett, számtalan, új program is kínálja magát az nyaralóknak.
Itt van mindjárt egy olyan fesztivál, amiből sosem lehet "kinőni". A balatonszárszói Sárkányfesztivál gyereknek, örökifjú felnőttnek egyaránt szórakoztató program, amely a leghíresebb magyar sárkány, Süsü köré szerveződik, de természetesen látható lesz Csukás István  többi, kedves mesefigurája is. A zenés mesejátékok mellett kézműves programok és gasztronómia várja a családokat!
Balatonszárszó, 2016. 07.30-08.06.


A Balatonlellei Borhét már több, mint két évtizede nyitja az augusztusi borfesztiválokat. Kis faházakból legalább 100 féle bort kínálnak a pincészetek tíz napon át! A programot népművészeti kirakodóvásár,  finom ételek, néptánc együttesek műsora, este táncház színesíti!
Balatonlelle Wine Week 2016. 07.29.-08.07.



Básti Juli és Puskás Tamás művészházaspár honosították meg 2000-ben, a Keszthelyi Nyári Játékokat. Azóta minden nyáron színházi előadások töltik meg élettel a Festetics Kastély Parkját.  A Ma este megbukunk című előadás a Centrál Színház idei évadának vígjátéksikere, most leköltözött Keszthelyre, és - én már láttam - őszintén ajánlom figyelmükbe, ha egy önfeledt, rekeszizmokat jócskán megdolgoztató estére vágynak!
Keszthely, Festetics Kastély 2016. 07.28-08.12.
www.keszthelyinyar.hu


Mivel a fröccs igazi magyar "találmány", nem is múlhat el a nyár friss, gyöngyöző ital nélkül. A siófoki Borpart  tíz napig kínálja kis-és nagyfröccseit finom borokból és a klasszikus szódavíz buborékjaival. A Borparton mindenki talál magának látni és kóstolnivalót, lesz táncház, retro disco, salsa est, és ingyenes koncertek Siófok Fő terén!
Siófok, Wine Beach  2016. 07.29-08.07.


Forrás: www.programturizmus.hu

Kellemes szórakozást!!!