2016. július 20., szerda

NYARALJ ITTHON! - FELFEDEZŐTÚRÁK A VÁROSBAN

"Nyaralj itthon!"- üzeni a hazai turizmust hirdető reklámszöveg, és jól teszi, hiszen nem kell kilométereket utazni azért, hogy élményekkel gazdagodjunk. A szlogen nemcsak remek fogás az itthoni üdülőközpontoknak, de ne feledkezzünk meg azokról, akiknek valamilyen okból nincs lehetőségük a városon kívül pihenni. Budapest sokszínűsége szerencsére lehetőséget ad régi-új helyszínek felfedezésére. 
Itt van például a méltán sokat emlegetett Füvészkert, ahol számtalan botanikai különlegesség mellett egy újabb látványossággal is várják a kisgyermekes családokat.  A közelmúltban mYnest névre keresztelt "természetfotós játszótér" nyílt, ahol olyan eszközzel találkozhatunk, ami mászóka és madárles egyszerre.  Belülről üveg, kívülről tükörként működő szerkezettel a gyerekek egészen közelről vizsgálhatják meg a madarak viselkedését.
A kert félnapos kirándulásra is tökéletesen alkalmas!
Budapest, 1083 Illés u. 25.  Nyitva H-V 9-17.00 INGYENES!

Még mindig a nyolcadik kerületben vagyunk, ahol a Nagyvárad tér közelében, az Orczy Kalandpark tartogat meglepetéseket. Elsőként a gyakorlópályán kell végigmenni, majd a kicsik 4., a nagyobbak 5 pályán folytathatják bátorságpróbájukat. A nyári szünetben egyszer ki kell próbálni!
Budapest, 1089 Orczy út 1. Nyitva H-V 10.00-19.00

Nemcsak a deszkasportok művelőinek érdemes meglátogatni az óbudai Görzenált. Az 1400 nm-es szabadidőparkban streetball, falmászás, gyorskorcsolya lehetőség, BMX pálya, de még gumiasztal is van a kalandvágyók és bámészkodók számára. Figyelem: nemcsak profikat várnak, kezdők is nyugodtan próbára tehetik magukat Európa legnagyobb szabadidőparkjában!
Budapest, 1036 Árpád fejedelem útja 125.
Nyitva H-P 14.00-20.00 Sz-V 9.30-20.00 óráig


Ritkán jut eszünkbe, hogy a városi hőségben akár barlangba is mehetnénk, pedig a Kolossy tér fölötti hegyoldalban megbújó Szemlő-hegyi barlang ritka látványosság. Közel 100%-os páratartalmú, 12 fokos, rendkívül tiszta levegőjének köszönhetően 1990 óta tartanak itt barlangterápiát! A bejáratot ma egy védőövezet veszi körül, csúszdák, mászókák, padok, és egy geológiai tanösvény várja a kirándulókat! Figyelem: kombinált jeggyel a szomszédos Pálvölgyi barlang is meglátogatható! 
Kizárólag óránként induló túrákkal lehet a barlangok belsejét megtekinteni!
Budapest, 1025 Pusztaszeri út 35. Nyitva: Kedd kivételével minden nap 10.00-16.00 óráig!!

Kellemes programokat, izgalmas felfedezéseket, szép nyarat mindenkinek!!