2017. december 13., szerda

NE TÜLEKEDJ, KÉSZÍTSD OTTHON!

Társasjátékkal a kezemben állok a tíz fokos "télben" a pénztársorban, olvad le rólam a kabát, és azon töprengek, hová kéne még eljutnom, de abban a pillanatban a rendszer "lefagy". Öt perce várhatunk talán, amikor egy fiatal férfi megszólal mögöttem: "Na, én ebből most kiszállok, nem megyek több üzletbe!" -majd sarkon fordul és kisiet a boltból. Többen követik, én kitartok.
Hazafelé eszembe jut, hogy tavaly a hedonizmus jegyében, mindenki "ehető" ajándékot készített. És mennyivel kedvesebb gesztus a boltinál, hiszen benne van a kreativitásod, az időd és a szíved. No, és a flow, ami például egy házi bonbon elkészítése során ragad magával. Az alábbi receptet kipróbáltam, működik, íme:


1.Rumos csokoládégolyó
Hozzávalók 30 db-hoz:
10dkg vaj/margarin, 10dkg étcsokoládé, 1dl rum, ínyenceknek amaretto likőr, 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor, 20dkg darált keksz, 1dl cukrozott sűrített tej, 10dkg csokoládés tortadara vagy mogyorókrokant (Lidl-ben kapható), esetleg kókuszreszelék.
Elkészítés: A vajat/margarint, a kockára tört csokoládét és a rumot vízgőz felett melegítsük együtt olvadásig. Keverjük hozzá a kakaóport, a darált kekszet és a sűrített tejet. Dolgozzuk össze  a masszát, formázzunk belőle golyókat, végül forgassuk meg tortadarában, mogyorókrokantban. Csomagolásig hűtőben tárold, celofánzacskóban vagy dobozban add át.

2.Remek gasztroajándék lehet, ha egy ebéd vagy vacsora, netán egy sütemény hozzávalóit hozod össze ötletes díszcsomagolásban.


3. "Jó éjszakát" fürdősó
Kell hozzá keserűsó, amit patikában beszerezhetsz, némi kókuszolaj, egy narancs, egy kis levendula vagy dominánsabb illatú illóolaj, és egy-két zöldtea filter tartalma. Egy tálba facsard bele a narancs levét, keverj bele annyi sót, amekkora edénybe szeretnéd tölteni a kész fürdősót, majd add hozzá a többi összetevőt. Finoman keverd össze, tedd zárható üvegedénybe, címkézd és csomagold. Szép, egyedi ajándék lesz!

4. Személyre szóló bögre
Nem megy ki a divatból a felmatricázott bögre, de sokkal kreatívabb, ha magad készíted el, festesz, rajzolsz rá. Fehér színű bögrén, kávés csészén nagyon jól mutat a fekete, porcelán filc, és némi üvegfestékkel megbolondított kompozíció. Csak a fantáziád szab határt a motívumoknak!

További szuper  (gasztro)ajándékötletek:
mokuslekvar.hu
tippeknoknek.hu
kincsesladastudio.hu

NE ADD FEL, VAN MÉG IDŐD!!!

Pápai Ildikó
életvezetési tréner