2018. december 5., szerda

JÓ ÉRZÉS JÓNAK LENNI!

Talán hihetetlen, de van Magyarországon több olyan ház is, ahol idén sem lesz karácsony. Nem lesz fenyőfa, terített asztal, a fa alatt ajándékok. Igen, léteznek mély szegénységben élő családok, ahol a nincstelenség generációkon át öröklődik.
Az adventi időszakban azonban mindannyian tehetünk valamit azokért, akik nem olyan szerencsések, mint mi.


Sokféle módon adományozhatunk és segíthetünk!
Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhányat:
Idén is van cipősdoboz akció, a következőképpen járj el:
1. szerezz egy jó állapotú cipősdobozt
2. írd rá, hogy hány éves lánynak-fiúnak készítetted pl:
lány 5-6 év, fiú 12-14 év..
3. töltsd meg az alábbiakkal, válassz kedvedre:
-mesekönyv, ifjúsági könyv, kifestő-színező
-társasjáték, sportjáték, kártya
-higiéniai eszközök:tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém, dezodor, testápoló
-édesség
Mit NE tegyél bele:
-sérülést okozó eszközöket,
-romlandót, törékenyt
Csomagold be a doboz tetejét és alsó részét külön, tehetsz a csomagba kedves sorokat tartalmazó kártyát is, kösd át egy szalaggal, hogy könnyen bontható legyen, mert a biztonság érdekében át fog esni egy "szűrőn".  
Az átvevő pontok címét itt találod: ciposdoboz.hu
Az összegyűjtött dobozokat a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei juttatják el a rászoruló családokhoz, gyermekotthonokba, kórházakba, fogyatékkal élő gyermekek oktató-nevelő intézményeibe, egyesületekhez, alapítványokhoz.



Mindenki ismeri a Mikulásgyár varázslatos világát, évről-évre egyre többen adakozunk ennek a népszerű kezdeményezésnek, aminek már a világ minden pontjáról érkeztek önkéntesei!  Idén a Millenáris Parkban találod meg őket, december 21-ig, de a Lurdy Házban is leadhatod Mikulásgyári adományodat!
Mit vihetsz?
- tartós élelmiszert
-jó minőségű, gyermek-és felnőtt ruhákat, takarókat, játékokat és könyveket!
Az önkéntesek szelektálják, dobozolják az adományokat, amelyek a Magyar Vöröskereszt megyei központjaiba kerülnek, a Magyar Posta segítségével.


A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 1995 óta minden évben meghirdeti Szeretet.éhség. elnevezésű adventi pénzadománygyűjtését. A 1353-as adományvonalon hívásonként 250Ft-tal lehet csatlakozni a gyűjtéshez. A segélyszervezet honlapján lehet online is adományozni, illetve a Bazilika előtti Adományponton, ahol a szervezet önkéntesei egy mézeskalács szívvel várnak minden támogatót!


Angyalváró néven indult útjára a Három királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Magyar Cserkészszövetség, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Pálferi Karitász összefogásával a cipősdoboz-ajándék gyűjtés a Dévai gyermekek számára. A cipősdobozokat életkori megjelöléssel lehet fiúknak-lányoknak megtölteni játékkal, tisztálkodási szerekkel, és ezeket a szervezet honlapján felsorolt gyűjtőpontokon lehet leadni, december 12-ig!!
haromkiralyfi.hu


Angyali Csomagküldő Szolgálat (ACSSZ)
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete megpróbálja azoknak a családoknak az ünnepét szebbé tenni, akik hozzájuk fordulnak segítségkérő leveleikkel. Az egyesület olyan jólelkű családokat, embereket keres, akik örömmel segítenénk az ACSSZ munkájában, és vállalják egy-egy nehéz sorsú család karácsonyi megajándékozását. Leginkább tartós élelmiszernek,  meleg ruhának, édességnek, játéknak, könyvnek vennék hasznát.
további információk: noe.hu


"Az adakozás nem csupán másoknak ad életet, de Neked is!"
(Sean Covey)