2018. január 3., szerda

KUTYAJÓ ÉVÜNK LESZ!

Komoly kihívás január első napjaiban arról írni, mit is várunk el a friss, ropogós, bánatos-szürkén induló új esztendőtől? Egyáltalán várunk-e valamit vagy csak folytatni szeretnénk ott, ahol tavaly abbahagytuk? Mivel nem szeretnék abba a hibába esni, hogy unásig ismételt közhelyeket soroljak fogadalmakról és azok szappanbuborékszerű kipukkadásáról, ezért megkérdeztem néhány ismerősömet, ők milyen terveket dédelgetnek az előttük álló hónapokra?


Válaszaik között a gyógyulás, a lakásfelújítás befejezése, megkezdett tervek beérése, jobb munkahely, könyvkiadás és még szerelemvárás is helyet kapott. Hát kérem, még mondja valaki, hogy az ember nem optimista? Csupa egészséges, elérhetőnek látszó cél, hiszen ha saját sorsunkról van szó, akkor teli vagyunk reménnyel és bizakodással!


És van okunk a bizakodásra! Ezt a kínai asztrológia is megerősíti, mert a február 16-án kezdődő KUTYA éve, az előrejelzések szerint mindig a legszebb reményű évek egyike. "Sok ember életében az egészség, az egészséges életmód kerül a középpontba, különös tekintettel a táplálkozásra és a rendszeres mozgásra. Ez eddig jól hangzik, és az elemzés még azt is kiemeli, hogy számos olyan lehetőség adódik idén, egzisztenciális és párkapcsolati téren, amelyet csak észre kell venni, és meg kell ragadni! Nem szabad semmit feladni, a kitartásnak meglesz a gyümölcse!"

Ezzel a frappáns mondattal akár be is fejezhetném a cikket, de akkor hiányozna belőle az életvezetési tréner szakmai és emberi megközelítése, amit az új esztendő első hetének kellős közepén, kizárólag tapasztalati úton szerzett következtetésből szedek pontokba, vagyis az én listám:
1. Tervezgetés ide vagy oda, csak az fog valóban fejlődni és gyarapodni általad, amire a figyelmedet, az idődet és a tudatosságodat helyezed.
2.Lelki békédet úgy őrizheted meg, ha nem hasonlítod össze magad másokkal. Mindenki épp ott tart az életében, ahol tartani kell.
3.Fizikai és mentális egészséged nem rajtad kívül álló dolgok, Te felelsz értük.
4.Maradj kíváncsi, próbálj ki, tanulj új dolgokat.
5.Tölts több időt azokkal, akik fontosak Neked!
Ugye milyen egyszerű?
Rajta, csináld meg a saját listádat! Tedd ki az íróasztalodra, nehogy úgy járj, hogy év végén hiányérzeted támadjon!
A szokásos "boldogújévet" helyett pedig egy Garai László verssel kívánok mosolyt, reményt és bizakodást Neked, Kedves Mikuszi blog olvasó!
"Adjon Isten egészséget, kenyeret, bort, tehetséget,
tiszta szívet, éles elmét, hitet adjon, jószerencsét!
Adjon Isten hű családot, ne túl sok, de jó barátot,
önzetlen és szép szerelmet, s adjon hozzá békességet!

Pápai Ildikó
életvezetési tréner