2017. április 5., szerda

AKI KORÁN KEL...ANNAK AZ EGÉSZ NAPJA LENDÜLETES!

"Elérted a buszt?" - hívom reggel fél nyolckor a gyereket, miközben a metrón, lihegve  próbálok  magamhoz térni.  Hiába a jó idő, a madárcsivitelés, fél hatkor kelni nem életszerű. Legalább is nekem. Pedig szokás kérdése az egész, mondják az életmód guruk, és számtalan rituálé segíthet a reggelek beindításában. Itt van például a  "Miracle Morning"- Csodás reggel -  program, amelynek már több százezer követője van világszerte.

Hat lépés a csodás reggelekért!
Hal Elrod, a módszer atyja egy autóbaleset következtében hat percig volt a klinikai halál állapotában, majd hat napig kómában, így aztán ez a szám annyira rögzült benne, hogy hat pontban foglalta össze azt a programot, amely a baleset után Amerika egyik legsikeresebb fiatalemberévé tette.
Kórházi lábadozása üres óráiban összegyűjtötte, és rendszerezte azokat a módszereket, amelyeket az interneten talált. Ezek alapján dolgozta ki azt a hat, életmentő szokást, ami őt visszahozta az "életbe".
Kihangsúlyozza, hogy ezeket az életmentő szokásokat mindig a nap elején kell alkalmazni, és ezek a mechanizmusok átprogramozzák az egész napunkat.

Lássuk a 6 lépést:
1. Csend - legalább 10 perces meditációval érdemes kezdeni a napot.
2. Pozitív megerősítések - néhány precíz, konkrét mondat arról, amit szeretnénk elérni. Minél többször hall az agyunk a céljainkról, annál valószínűbb, hogy meg is történik.
3. Vizualizáció - a siker örömét el is kell képzelni!
4. Testmozgás - amit érdemes a szűkre szabott reggelekbe már felkelés után beiktatni. Akár a hétperces tréning (interneten ingyenesen elérhető) vagy egy rövid futás a villamosmegállóig is elegendő ahhoz, hogy felturbózza a hangulatot és a koncentrációt.
5. Olvasás - érdemes naponta legalább tíz oldal! inspiráló, életvezetési olvasmányt beiktatnunk, a regényeket hagyjuk estére, reggel szánjunk 5 percet motivációs olvasmányokra!
6. Írás - azt a célt szolgálja, hogy dokumentáljuk a céljainkat, és a célok érdekében tett lépéseket, illetve mindazt, amiért már most hálásak lehetünk az életünkben!!
A hat lépés sokaknak minőségi változást hozott az életébe. A reggeli rutinok alkalmazása még a megrögzött baglyok szerint is hasznos, érdemes mindezért fél-egy órával korábban felkelni!

És a +1 lépés, ami akár lehetne a legelső is, hiszen a reggel általában a fürdőszoba tükörnél kezdődik.
 Louise L. Hay szerint - és szerintem - indítsuk a napot a tükörképünk dicséretével, mert néhány jó szó csodákat tesz, íme: -Csodásan nézel ki ma reggel! -Szuper napunk lesz!
-Szeretlek!

Nekem bevált, érdemes kipróbálni, és mi lehetünk a reggelek királynői vagy királyai!!

Pápai Ildikó
életvezetési tréner